bűncselekmény

2021.05.05. 19:22

Egy embercsempészt tartóztattak fel Mohácsnál

A rendőrök egy embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Baranyában.

bama.hu (forrás: police.hu)

Röszke, 2015. január 9. Bicskei Mihály polgárõr egy erdõsávot figyel Röszke határában, ahol Szerbia felõli illegális határátlépõket keres 2015. január 9-én. A menekültek embercsempészek segítségével lépik át Magyarország határát, amely egyben az EU schengeni határvonala is. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A rendőrök ma 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között egy esetben egy török férfival szemben intézkedtek Sárhát külterületén. A 22 éves sofőr egy francia honosságú személygépkocsival közlekedett Sárhát és Nagybaracska között, azonban nem tudott ésszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon, továbbá az autóval kapcsolatban is felmerült a gyanúja annak, hogy az migránsok továbbszállításához köthető.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon embercsempészés kísérlete miatt indul eljárás ellene.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában