határrendészet

2021.05.16. 08:32

Négy migránst és négy embercsempészt fogtak ma hajnalban a rendőrök

A rendőrök négy embercsempésszel és négy illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Baranya megyében.

bama.hu (forrás: police.hu)

Röszke, 2015. szeptember 15. Migránsok az ideiglenes biztonsági határzár mellett a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2015. szeptember 15-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Baranya megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások ma hajnali 2 óra 30 perckor Sárhát térségében állítottak meg egy magyar honosságú gépkocsit, amelyet egy 24 éves mélykúti férfi vezetett. A gépkocsiban a sofőrön és 22 éves – szintén mélykúti – társán kívül négy, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az esettel kapcsolatban a rendőrök 2 óra 45 perckor Bátmonostoron további két személyt fogtak el. Egy 31 éves mélykúti nőt, és egy 26 éves mélykúti férfit, ők szintén embercsempészéssel gyanúsíthatók.

Az illegális migránsokkal, valamint az embercsempészéssel gyanúsítható három férfival és egy nővel szemben az intézkedések folyamatban vannak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában