életveszélyes állapotban van

2021.09.22. 09:54

Letartóztatás: majdnem halálra vertek egy férfit Pécsen

A Pécsi Járásbíróság tegnap elrendelte egy fiatal pécsi férfi és egy középkorú nő letartóztatását egy hónapra életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt.

bama.hu (forrás: Pécsi Törvényszék)

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak szeptember 18-án, a délutáni órákban, egy pécsi ingatlanban bántalmazták egyik férfi ismerősüket. Erről korábban hírportálunk is beszámolt.

A bántalmazás során a sértett koponyaűri vérzést, agyállományi vérzést, többszörös bordatörést, kulcscsont törést, tüdősérülést, nyelvcsonttörést, hasüregi vérzést, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, melyek életmentő műtétet tettek szükségessé.

A gyanúsítottak terhére rótt kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményre figyelemmel szökésüktől, elrejtőzésüktől, valamint attól is tartani kell, hogy az eljárásban résztvevő egyéb személyek megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást. A férfivel szemben továbbá fennáll – tekintettel arra, hogy ezt a cselekményt egy másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el –, hogy szabadlábon hagyása esetén esetleg újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezek alapján rendelte el a bíróság a két gyanúsított letartóztatását.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a két gyanúsított és a férfi védője fellebbezést jelentettek be, így a bíróság végzése nem végleges.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában