eltévedt

2021.10.26. 17:58

Menetiránnyal szemben autózott egy sofőr az M60-as autópályán (videó)

Az eset még a múlt héten történt, amikor is egyik olvasónk arra lett figyelmes, hogy egy személyautó rossz irányban halad a sztrádán.

TL

Forrás: Részlet Olvasónk felvételéből

Fotó: Tihanyváriné Osztertag Lilla

Az a videón is látszik, hogy a sofőrt többen is próbálják figyelmeztetni, hogy elkerülhessék a balesetet, ami szerencsére el is maradt, hiszen nem kaptunk hírt az ellenkezőjéről.

Sajnos ez nem az első eset, hogy valaki a figyelmeztető jelzések ellenére a menetiránnyal szemben hajt fel az autópályára, így a Magyar Közút korábban elkészítette kampányát, „Tartsd az irányt” címmel, amelynek célja, hogy tájékoztassa az autósokat arról, hogy mit tegyenek abban az esetben, ha ezzel találkoznak.

Az ajánlások szerint, ha észleljük a szabálytalanul közlekedő autóst, akkor a legközelebbi, út mentén elhelyezett segélykérő telefont használjuk, ugyanis ha valaki erről telefonál, azonnal tudni fogják, hogy pontosan hol történt az eset és gyorsabban tudnak intézkedni.

Ha pedig arról értesülünk, hogy az előttünk lévő szakaszon van a figyelmetlen a sofőr, akkor csökkentsük a sebességet, és növeljük a követési távolságot a saját és az előttünk haladó autó közt, majd soroljunk be a külső sávba és ne előzzünk.

Abban az esetben, ha magunkról észleljük, hogy szemben megyünk a forgalommal, akkor kapcsoljuk be a vészvillogót és lehetőség szerint húzódjunk le a leállósáv szélére vagy forgalmi sávon kívülre és álljunk meg. Majd vegyük fel a láthatósági mellényt, szálljunk ki az autóból, várakozzunk a korlát mögött, és hívjuk a 112 segélyhívó számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában