Lezárt akta

2021.12.30. 14:11

Kattant a bilincs a pécsi madame és a báró kezén

Számos bűnügyet göngyölített fel a rendőrség az idei évben, rács mögé került egy madame, aki pécsi szállókba közvetített ki prostituáltakat, illetve egy nagy drogüzlet vezetőjét is elkapták.

Zsigmond József

 Az idei évben számos drogterjesztő került rács mögé. Drogdílereket fogtak el Szentlőrincen, Mohácson, Komlón, Pécsen, volt olyan, aki egy iskola közelében árulta a szert a fiataloknak. 

 

Magyarország legnagyobb drogfogására is idén került sor, aminek baranyai szálai is voltak. Két férfi került a rendőrség látókörébe, akikről feltételezték, hogy drogot árusítanak. Budapesten egy mélygarázsban pakolták át az árut, amikor rajtuk ütöttek a rendőrök. Az autókban és a férfiak lakásán lefoglalt árukészleten a rendőrök is meglepődtek, az elkobzott kábítószer feketepiaci értékét körülbelül negyedmilliárd forintra becsülték. 

A drogüzlet vezetőjének sikerült kereket oldania. A pécsi G. Igor, a drogbáró ellen hajtóvadászat indult. Baranyában több helyszínen megjelentek a TEK-esek, illetve a bejelentett lakcímén, a pécsi Munkácsy Mihály utcában is keresték, ahol korábban a luxusautóját látták. A férfit végül Montenegróban fogták el, egyes beszámolók szerint egy benzinkúton, ahol lövések is eldördültek. 

 

Örömlányokat futtatott a pécsi madame 

Négy helyszínen, Pécsen és Kozármislenyben egyszerre csaptak le a rendőrök szeptember végén. A nagy művelet hátterében örömlányok futtatása állt. Mint kiderült, az egész hálózatot egy 67 éves nő, egy pécsi éjszakai bár vezetője irányította. A madame a lányokat különböző rendezvényekre, lakásokra közvetítette ki férfiak szórakoztatásra, illetve egy hotelben szobát bérelt, ahol a lányok a férfiak kívánságait teljesítették. Az örömlányokat egy pécsi taxis szállította a megadott helyszínekre, ahol megvárta őket. A sofőr a fuvardíjat zsebre tette, a többi pénzt beszolgáltatta a 67 éves nőnek. 

 

Zöld gyógyszerrel ölhették meg az idős nőt 

Kompromittáló hangfelvételekkel zsaroltak egy komlói nőt, aki feljelentést tett a rendőrségen. A hanganyag meghallgatása után felmerült a gyanú, hogy a komlói nő anyósát meggyilkolták. A nyomozás adatai szerint egy sásdi nő ápolta a feljelentő anyósát. A komlói nő többször panaszkodott az ápolónak, hogy a nagybeteg 86 éves hozzátartozója ápolása rengeteg pénzébe kerül. A sásdi nő megemlítette, hogy van olyan „gyógyszere”, melynek segítségével az asszony halála a természetes időpontnál jóval előbb is bekövetkezik. A komlói nő elfogadta az ajánlatot, és megbízta a másik nőt, hogy hozzon neki a zöld tablettákból, melyből adtak az idős asszonynak, aki rövid időn belül elhunyt. 

 

Elítélték a pécsi késes trafikrablót 

Kartonpapírból készült pisztollyal akart trafikot rabolni egy tamási férfi, de azt nem tartotta túl hitelesnek, emiatt a barátja pécsi lakásából egy kést vett magához. Zárás előtt lépett be a pécsi Petőfi utcában lévő dohányboltba, ahol késsel a kezében a bevételt követelte. Az eladó a kasszában lévő több mint 140 ezer forintot átadta, majd a rabló a helyszínről elmenekült. A rendőrség nyomozása eredménnyel végződött, a trafikrablót elfogták. A Pécsi Járásbíróság előkészítő ülésen a trafikrablót öt év börtönre ítélte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában