Jól keresett volna vele

2022.02.02. 09:21

Busás pénzt kapott volna az orosz embercsempész

A Mohácsi Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy orosz férfi ellen, aki 2020. januárjában hét, magát szír állampolgárnak valló személyt próbált átvinni a magyar-osztrák határon.

bama.hu (Baranya Megyei Főügyészség)

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlottat egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt személy bízta meg azzal Ausztriában, hogy illegálisan Magyarországon tartózkodó személyeknek segítsen átlépni a magyar-osztrák határt. A megbízó fejenként 600 eurót ígért a feladat elvégzéséért. A vádlott e célból egy ismerőse gépkocsiját kérte kölcsön Bécsben, azzal 2020. január 16-án az esti órákban érkezett Magyarországra. 

 

Megbízójától kapott koordináták alapján január 17-én a hajnali órákban jutott el Sárhát település közelébe. Ott hét, magát szír állampolgárnak valló, illegálisan Magyarországon tartózkodó személy várta, akiket a vádlott felvett a gépkocsiba azért, hogy őket Ausztriába szállítsa.

 

A gépkocsit Sárhát külterületén rendőrök megállították. A vádlott a leállított járműből kiugrott és elmenekült, azonban személyes holmiját hátrahagyta. Ennek segítségével azonosították, elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben, majd Szlovéniában fogták

el. A vádirat szerint a férfi vagyoni haszonszerzés végett, több személynek nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez, cselekménye két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

A vádlott letartóztatásban van, büntetőjogi felelősségéről a Mohácsi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában