Nincsenek szavak

2022.02.11. 12:55

Folytatódik a nyomozás: további gyanúsítások várhatóak a bári emberölés ügyében (videók)

Az emberölést előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokkal követték el.

bama.hu (forrás: police.hu)

Forrás: police.hu

 

Ahogyan korábban megírtuk a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói február 8-án a kora reggeli órákban őrizetbe vették  azt a bűnügyi felügyelet alatt álló 49 éves férfit és 51 éves társát, akiket a bári emberöléssel gyanúsítanak.

Forrás: police.hu

A sajtótájékoztatón Dr. Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy, főkapitányi biztos, Dr. Harmati Béla rendőr ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dr. Pál Adrián rendőr ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese ismertette az ügy nyomozásának eddigi részleteit.

 

Frissítve(02.11)

Részleteket árult el a rendőrség a pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a bári gyilkosság ügyéről. Mint lapunk megírta, február elején két férfi tartóztatott le a rendőrség, a közlésük szerint a bári kiskastély felgyújtásával próbálták eltüntetni a gyilkosság nyomait.

 

A meggyilkolt személyről elmondták, hogy a budapesti férfi mérnök végzettségű volt, aki a rendszerváltást követően szerezte meg mesés vagyonát. Informatikai, telekommunikációs, ingatlanos és a kereskedelmi vállalkozásai voltak, ami révén milliárdos vagyonra tett szert. Budapesti villát vásárolt, megvette a bári Fehér-kastélyt, emellett luxus autókkal és jachtokkal is rendelkezett.
Míg az üzleti életében sikert sikere halmozott, a magánéletéről ez nem volt elmondható. Első feleségétől elvált, második felesége pedig 2018-ban hunyt el. A férfi két leány gyermeket nevelt. Úgy tudjuk, a felesége halála után a férfi italozó életmódot folytatott, illetve több alkalommal a lakásán fogadott nőket, akik pénzért kínálták szolgáltatásaikat. Ezen luxusprostik az M.-klánhoz tartoztak, akik drogüzletben is érdekeltek lehettek. 

 

Információink szerint az egyik lány említette meg a bűnszervezet vezetőjének, hogy a férfi hatalmas vagyonnal rendelkezik. Rátelepedtek a férfira, akit elzártak a külvilágtól. A gyermekeivel nem tarthatta a kapcsolatot, illetve a mobiltelefonját is elvették. A férfi italába gyógyszert kevertek, és vele különböző nyilatkozatokat irattak alá. Élettársi szerződés született, sőt végrendelet is a különböző meghatalmazások mellett. A férfi egyik lánya mikor látta, hogy a beszámíthatatlan apját kezdik kiforgatni vagyonából, feljelentést tett a rendőrségen, a gyámügyhöz és a sajtóhoz fordult. Egyre forróbb lett a talaj a bűnszervezet körül, így székhelyüket Budapestről a Baranya megyei Bárba helyezték át: a két hektáros birtokra költöztek.

 

2020 augusztusában a férfinak meg kellett volna jelenni Budapesten a gyámhivatalnál, ahol a végleges gondnokságról döntöttek volna. Ezt megelőzően pár nappal észlelte, hogy értékpapírjaihoz valaki hozzányúlt. A rendőrség szerint a bűnszervezet ekkor úgy döntött, elteszi láb alól a férfit. Augusztus 10-én megölték, és felgyújtották a kastélyt.

 

A rendőrség a sajtótájékoztatón elmondta, hogy kilenc védett tanú is nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, illetve azt is, hogy további letartóztatások várhatóak.

 

Frissítve(02.11 17:02)

A rendőrség a sajtótájékoztató keretein belül alkalmat teremtett a sajtó képviselői számára, hogy feltegyék a kérdéseiket, azonban nem minden médiatartalom-szolgáltató élt ezzel a lehetőséggel. Ennek ellenére egyes sajtótermékekben olyan állítások jelentek meg, hogy a Mohácsi Rendőrkapitányság munkatársainak is köze lehet ahhoz, hogy az ügy tragédiával végződött. Ezt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság visszautasítja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában