Csínytevés vagy okirathamisítás?

2022.02.20. 10:23

Rosszul sült a lógás a suliból, megbukott a hamis orvosi igazolással a mohácsi fiatal

A pécsi nyomozók befejezték a vizsgálatot annak a fiatalnak az ügyében, aki hamis orvosi iratokkal akarta igazolni az iskolából való távolmaradását.

police.hu

Fotó: Shutterstock

Kétrendbeli közokirat-hamisítás miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 18 éves mohácsi fiú ellen. A megalapozott gyanú szerint a fiatal 2021. június 6-án nem jelent meg pécsi iskolájában a tanításon, majd másnap a hiányzásának igazolására két különböző egészségügyi intézmény által kiállított orvosi iratot küldött meg a sulinak elektronikus úton. 

Az intézmény azonban nem fogadta el a megküldött dokumentumokat, ugyanis azok nem feleltek meg a szabályszerű igazolás feltételeinek, az egyik iraton orvosi aláírás és pecsét sem volt. A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a fiatal egyik kórházban sem jelent meg aznap kezelésen vagy vizsgálaton. Az igazolások hamisak voltak, ezért a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a tanulót.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában