Nem várt vendégek

2022.07.17. 09:43

Adótraffipax: a jövő héten Siklóson, Sellyén és a pécsi vásárcsarnokban kopogtathat a NAV

Míg a rendőrség négy évvel ezelőtt megszüntette a traffipax helyszínek bejelentését, mert a balesetek száma nem csökkent, addig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal útjára indította az adótraffipaxot.

Zsigmond József

Fotó: Shutterstock

A rendőrség 2018 szeptemberig közölte a honlapján, hogy mikor és hol fognak mérni az országban. A rendőrség heti traffipax listája az egyik legkeresettebb oldal volt a honlapunkon. Majd egyik pillanatról a másikra ezt megszüntette a rendőrség. Az ok, amivel lépésüket indokolták, hogy a közlekedési balesetek száma nem csökkent, így arra következtetésre jutottak, hogy az előre bejelentett mérési helyszínek nem hozták meg a szükséges közlekedési morál javulását. 

Míg a rendőrség 2018 őszén megszüntette a traffipax helyszínek közlését, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bevezette az adótraffipaxot (2017 tavasza), hogy az adott héten hol és milyen adózóknál végeznek ellenőrzést. Hogy mennyire fontos, azt nemrégiben láthattuk. Az egyik baranyai bevásárlóközpontban előre jelezték az eladók egymásnak, hogy aznap nem várt „vendégek” érkeznek. Hasonló kép tárult elénk korábban a pécsi vásárcsarnokban, itt amint a revizorok az adott, előre bejelentett napon megjelentek, futótűzként terjedt a hír, hogy a „vendégek” megjöttek.

Az adótraffipax ellenőrzéseket azóta hétről hétre közli a NAV. A jövő héten az adótraffipax szerint Baranyában kedden Siklóson, a Felszabadulás utcai ruhaboltokban, szerdán a sellyei strand vendéglátóhelyein, csütörtökön pedig a pécsi vásárcsarnokban a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában