Szerelmi csalódás

2022.07.14. 10:01

Nem tudta feldolgozni a szakítást, felgyújtotta szerelmét

A Baranya Megyei Főügyészség emberölés kísérletével vádolja azt a férfit, aki nem tudta feldolgozni, hogy szerelme szakít vele, ezért gázolajat öntött rá és meggyújtotta.

BAMA.HU (FORRÁS: Baranya Megyei Főügyészség)

Fotó: Shutterstock

A vádlott szerelmi kapcsolatban volt a sértett nővel, aki 2021 tavaszán elhatározta, hogy véget vet a viszonynak, ezt közölte a vádlottal.

A férfi egy áprilisi napon az esti-éjszakai órákban a sértettel együtt annak lakásában volt. Vitatkoztak, majd reggel a vádlott gépkocsival elment. A férfi nem tudta feldolgozni a szakítást, ezért elhatározta, hogy végez a sértett nővel. Ennek érdekében gázolajat szerzett, azt kannában magával vitte a sértett házához.

A nő az ajtóban állt, a vádlott odament hozzá, gázolajjal lelocsolta, majd öngyújtóval meggyújtotta a sértett ruháját. A nő igyekezett eloltani a tüzet, amiben a vádlott megpróbálta megakadályozni, de végül be tudott szaladni a lakásba, ahol a fürdőszobában vízzel és kézzel eloltotta a testén és ruházatán égő lángokat.

Kérte a vádlottat, hogy értesítse egyik barátnőjét. A vádlott eleget tett a kérésnek, elment a barátnőért és őt elvitte a sértett nőhöz, akit később barátnője szállított kórházba. A férfi bántalmazásától a sértett a teljes testfelszín kb. 35%-át érintő II-III. fokú égési sérüléseket szenvedett el, azokkal összefüggésben gyulladásos, fertőzéses szövődmények, szeptikus állapot, többszervi elégtelenség alakult ki, ami a kezelések hatására rendeződött.

A sértettnél közvetlen életveszélyes állapot jött létre, sérülései alkalmasak lettek volna a halál előidézésére. A vádlott cselekménye előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette kísérletének megállapítására alkalmas. A bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában