Részleteket közöltek

2022.07.21. 18:45

Őrjöngés a komlói kórházban: „Megölöm az összes orvost a kórházban, ha meghal a nagymamám”

bama.hu (forrás: PT)

Fotó: Shutterstock

„Abban a pillanatban, ahogy meghal az öreganyám a kórház fel lesz gyújtva, erre pontot lehet tenni és pecsétet, és az orvosokat is megölöm” – mondta egy férfi, akinek letartóztatta a napokban rendelte el a Pécsi Járásbíróság.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, hogy a rendőrség elfogta azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben a kezelés alatt álló nagymamája meghal, fel fogja gyújtani a komlói kórházat és megöli az ott dolgozókat.

A férfi július 17-én késő délután részegen meglátogatta nagyanyját a kórházban, ahol kiabált az ápolókkal, és felelősségre vonta őket, mert véleménye szerint nem megfelelően látták el az idős nőt. Azzal fenyegette a dolgozókat, hogy megöli őket és felgyújtja az épületet, ezért a biztonsági szolgálat kikísérte az udvarra.

A férfi ezután a helyi autóbusz-pályaudvarra ment, ahol mobiltelefonjáról felhívta a 112 segélyhívó számon az ügyeleti központot, majd durva kifejezéseket kiabálva közölte, hogy „öreganyját kikötözve találta a látogatása során”. Azzal fenyegetőzött, hogy megöli az orvost, akivel beszélt, de „megöli az összes orvost, ha meghal az öreganyja”. A gyanúsított fenyegetőzött azzal is, hogy „abban a pillanatban, ahogy meghal az öreganyja, a kórház fel lesz gyújtva, erre pontot lehet tenni és pecsétet”.

A gyanúsított még ugyanezen a napon, 22 óra 19 perckor ismételten felhívta a 112-es számot, ennek tartalma azonban még nem ismert, a hívás hangfelvételének beszerzése folyamatban van, közölte a Pécsi Járásbíróság.

A gyanúsított a kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését beismerte. A férfi az elmúlt tíz évben elkövetett bűncselekmények miatt többször ítélték már szabadságvesztés büntetésre, ezért a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, a fenyegetésben foglaltakat megkísérelné véghez vinni.

Figyelemmel továbbá arra, hogy a gyanúsított maga sem tudta a tartózkodási helyét megfelelően megjelölni, annak is fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, elrejtőzne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában