Nem csak a filmekben van ilyen

2022.08.30. 10:08

Egy 77 éves nőt tartott fogva egy bűnbanda (videó)

Egy siklósi házban tartott fogva egy idős nőt egy háromfős banda, akik a nőtől több millió forintot vettek el, és a nő lakását is eladták.

Fotó: police.hu

Internetes társkeresőn ismerkedett meg egy baranyai férfi egy 77 éves nővel. Többszöri üzenetváltást követően a férfi azt javasolta az idős nőnek, hogy látogassa meg őt Pécsett. A találkozót követően a férfi feleségével és egy ismerősével a nőt Siklósra vitték, ahol valamennyi iratát, mobilját elvették tőle, sőt a bankkártyáját is. Az erre érkező összegeket, mintegy hárommillió forintot a számláról levették, és azt magukra költötték. Emellett az idős nővel több alkalommal vetettek fel áruhitelt is, melyen különböző eszközöket vásároltak.

Az idős nőt egy siklósi ház egyik szobájában tartották fogva, ahonnan a nő többször megpróbált elszökni, azonban minden esetben elfogták, majd visszavitték. Fogvatartása során a banda a nő korábbi lakását is meghirdették eladásra, majd annak vételárát saját maguk tették el.

A Siklósi Járási Ügyészség a napokban többek között aljas célból, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt emelt vádat három személlyel szemben. Az ügyészségi közleményből az is kiderül, hogy vádlottak már korábban, 2005. és 2009. évek között abból éltek, hogy idős, koruknál fogva kiszolgáltatott személyeket vettek magukhoz, akiktől a jövedelmüket elvették. Ezen cselekmények miatt korábban már elítélték őket, mely büntetésekből 2016. és 2017. évben szabadultak.

Címkék#bűntény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában