Bejárást tartottak

2022.08.22. 19:31

Már készülnek a Pécsi Pride felvonulásra a rendőrök

Fotó: Löffler Péter

Sorra járták nemrégiben a rendőrök a pécsi Irgalmasok utcájában lévő boltokat. Sokan úgy gondolták, hogy valamilyen bűntény miatt az üzletek kameráinak felvételeit kérik ki az egyenruhások. Sikerült megtudnunk, hogy a rendőrségi boltlátogatás a szeptember 17-ei Pécsi Pride felvonulás miatt volt. Több boltban elmondták lapunknak, a rendőrök felhívták az üzlettulajdonosok figyelmét, hogy szeptember 17-én nagy valószínűleg csak a bolt eladói és az utcában lakók mehetnek majd be hozzájuk. 

Megkerestük a rendőrséget, hogy merre halad majd a felvonulás, illetve a pécsiek számíthatnak-e arra, hogy hasonlóan az egy évvel ezelőtti Pécsi Pride-hoz az egész belvárost lezárják.

– A rendezvénnyel kapcsolatos forgalomkorlátozásokról a rendőrség hivatalos oldalán (police.hu) fogunk majd beszámolni

 – válaszolta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az írásban feltett kérdésünkre.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy – hasonlóan 2021-es felvonuláshoz – a megye különböző részeiről és az ország más rendőrkapitányságairól is Pécsre vezényelnek-e rendőröket. Erre azt választ kaptuk, hogy a rendezvény biztosítását a rendőrség a szükséges és megfelelő létszámmal fogja ellátni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában