Ügyeskedni próbált

2022.09.08. 18:01

Vízzel higított gázolajért bűnhődhet a férfi

Egy év börtönre ítélte első fokon a Komlói Járásbíróság azt a férfit, aki vizezett gázolajjal ügyeskedett.

zs.j.

Fotó: Török János

Egy férfi 2019. novemberében elhatározta: úgy tesz szert pénzre, hogy a saját műanyag kannáit vízzel megtölti, a víz tetejére kis mennyiségű gázolajat önt, majd az így összeöntött folyadékot gázolajként értékesíti.

A férfi öt darab húsz literes, vízzel és kis mennyiségű gázolajjal töltött műanyag kannát a kombi személygépkocsija csomagtartójába rakott, majd 2019. november 10-én Pécsre, egy áruház parkolójába vitte. A parkolóban megszólította a diesel üzemű gépkocsija mellett álló férfit, és száz liter „gázolajat” kínált neki eladásra azzal, hogy literét kedvezményesen 250 forintért adja, mert elromlott a teherautója, és az így kapott pénzből szeretné megjavíttatni.

A megszólított férfi belenézett az autó csomagtartójában lévő kannák közül kettőbe, majd amikor a felszínen úszó gázolajat látta, az öt kanna, összesen száz liter „gázolajért” kifizetett 25 ezer forintot. A férfi a kannákat hazavitte családi házába, ahol másnap elkezdte azt átfejteni saját kannáiba. Ekkor észlelte, hogy a kannákban víz és tetején kis mennyiségű olaj van. Az ügyeskedő férfi másnap telefonon felhívta a korábbi kuncsaftját, és további 120 liter gázolajat kínált neki eladásra. A férfi ekkor már tudta, hogy a kannákban vízzel kevert gázolaj volt, de „megrendelte” a további 120 liter gázolajat, majd értesítette a rendőrséget.

Az ügyeskedő férfi ekkor sem hagyott fel mutatványával, 2020. február 17-én újabb öt darab húsz literes műanyag kannát töltött meg vízzel, tetejére kis mennyiségű olajat töltött, majd a kannákat a reggeli órákban a pécsi vásárcsarnok melletti parkolóban egy másik férfinak kínálta eladásra, literenként 250 forintért. A férfi az öt kanna „gázolajat” megvásárolta 20 ezer forintért, mivel csak ennyi volt nála. Amikor a férfi hazavitte a megvásárolt „gázolajat”, azt megpróbálta meggyújtani, és ekkor észlelte, hogy a kannák vizet és kis mennyiségű gázolajat tartalmaznak.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be felmentés végett, így a bíróság határozata nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában