Pécsi nyomozók buktatták le őket

2022.10.18. 17:36

Autós üldözésbe torkollott a közúti ellenőrzés, az egyik embercsempész elszaladt

Pécsi nyomozók jelzése alapján, az M1-es autópályán egy lengyel rendszámú Seat, illetve egy bolgár rendszámú Ford Mondeo típusú járművet akartak megállítani a rendőrök október 17-én. A két jármű a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta, és nagy sebességgel továbbhajtott.

Forrás: police.hu

A rendőrök üldözőbe vették a gépkocsikat. A Seatot vezető férfi Komárom irányába haladt, amikor egy benzinkút előtt elvesztette az irányítást a gépkocsi vezetése felett, és a kút környezetében lévő tereptárgyaknak ütközött, majd megállt. A benne ülő személyek elszaladtak. A kutatás során 9 fő afgán állampolgárt fogtak el a rendőrök, valamint a bolgár embercsempészt is.

A Ford Mondeót a 13-as úton fogták el, melyben 10 migráns személy utazott. A járművezető elmenekült a helyszínről, felkutatása folyamatban van. A külföldi állampolgárok nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott járművezetővel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában