Nem pihentek a revizorok

2022.11.08. 09:56

Bizonylatot is adtak jellemzően a halottak napi virág mellé

A NAV baranyai munkatársai a halottak napjához és a Mindenszentekhez kapcsolódóan több mint száz virág-, ajándék- és kegytárgyárust ellenőriztek, akiknél vizsgálták a számla- és nyugtaadást, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

W. K.

Automatikusan generált description

Fotó: AS

A 107 próbavásárlásból csak két vállalkozó nem tett eleget nyugtaadási kötelezettségének, ebből az egyik virágárus akadályozni próbálta a hivatal ellenőreinek munkáját. Az 52 foglalkoztatotti ellenőrzésből pedig csak egy esetben találtak be nem jelentett alkalmazottat a revizorok. A vizsgálatok azt mutatják, hogy az adózók bizonylatkiállítási fegyelme javult, és a bejelentésekre is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, illetve az adótraffipaxból is időben értesülnek a NAV ellenőrzéseiről.

Fontos tudni, hogy a NAV ellenőrei hivatalos személyek, és aki a jogszerű eljárásukat akárcsak fenyegetéssel is akadályozza, az bűncselekményt követ el, mely akár szabadságvesztéssel büntethető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában