Nem jött össze a fuvar

2022.11.17. 12:45

Busznyi embert akart külföldre csempészni a három férfi

A Mohácsi Járási Ügyészség három férfi ellen emelt vádat, akik 20 személyt akartak Magyarországról illegálisan Németországba szállítani.

Zs. J.

Fotó: Havran Zoltán

A vádirat szerint a két török és egy iráni állampolgár 2022 februárjában Németországban állapodott meg abban, hogy Magyarországon illegálisan tartózkodó 20 török személynek segíteni fognak a jogszabályi rendelkezések megszegésével Németországba utazni.

A vádlottak február 4-én az éjszakai órákban érkeztek Sárhát közelébe két gépkocsival. Megállapodásuk az volt, hogy az egyik férfi fogja az általa vezetett kisbusszal elszállítani a török állampolgárokat Németországba, a másik két vádlott pedig egy másik gépkocsival követi, segítenek neki a helyszín megtalálásában és a szállításban. A Magyarországon illegálisan tartózkodó 19 férfi és egy nő török állampolgárt Sárhát lakott területén kívül vették fel a kisbuszba. Ezután elindultak, ketten elöl haladtak a személygépkocsival, őket követte a harmadik vádlott a kisbusszal.

A vádlottakat rövid időn belül a rendőrök megállították, mindhármukat őrizetbe vették.

Az ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja a férfiakat. Mindhárman letartóztatásban vannak, büntetőjogi felelősségükről a Mohácsi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában