Az ifjú Sherlock

2022.11.18. 16:35

Nyomoznak és rendőrnek készülnek a diákok

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön Pécsett rendezte meg a Sherlock Junior elnevezésű játékos bűnügyi vetélkedő megyei döntőjét, amelyen tizedik osztályos diákok mérték össze a tudásukat.

Sz. Zs.

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Facebook

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott rendezvénysorozat októberi városi elődöntőin – az elméleti és gyakorlati oktatásban is részt vevő – négyfős csapatoknak egy kitalált bűnügyet kellett megoldaniuk a bejelentéstől egészen az elkövető elfogásáig. Dr. Szijártó István rendőr ezredes, megbízott megyei rendőrfőkapitány megnyitója után most a legeredményesebb csapatok versenyezhettek egymással az élményközpontú, izgalmas döntőn.

Ezúttal egy rablás helyszínén kellett nyomkutatást és nyomrögzítést végezni. A diákok a bűnügyi technikai laborban betekinthettek a szakértők munkájába, így a bűncselekmények helyszínén keletkező nyomokat és anyagmaradványokat vizsgálták. A „Kriminalisztikai kérdezz-felelek” állomáson az addig megszerzett tudásukat kamatoztathatták a játékosok. A csapatok az intézkedéstaktikai tudásukat a rendőrség „Taktikai házában” és az „Airsoft lövészeten” hasznosíthatták.

A versenyt a szigetvári „Donga II.” (Szalai Fanni, Hajtmann Gergő, Kalmár Dávid, Greksa Gábor Máté) nyerte, a 2. helyet a Mohácsi Rendőrkapitányság „Elit Férfiak” csapata (Bányai Adrián, Dávid Domonkos, Lukács Máté, Vida Dávid) szerezte meg, míg a 3. helyen holtversenyben a komlói „Nyomozók” és a pécsi „Angster Maffia” osztozott.

A díjakat Oppé László, a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács titkára adta át, gratulálva a diákoknak a lelkes küzdelemért, szervezőknek a színvonalas szervezésért. A rendezvény nagy sikert aratott, búcsúzáskor több tanuló is jelezte, hogy rendőri pályára szeretne lépni a tanulmányait követően.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában