Borzalmas bűnügyet tárgyalnak

2022.11.06. 22:58

Rágyújtották a kastélyt, hogy a gyilkosságot eltussolják

A budai milliárdos gyilkosainak pere veszi kezdetét november nyolcadikán a Pécsi Törvényszék.

Zs. J.

Illusztráció.

Fotó: MR.Yanukit

Két éve nyáron hatalmas lángok csaptak fel a bári Sauska-kastélyban. A kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották, de egy felismerhetetlenségig összeégett férfi holttestét találták meg a romok között. A genetikai vizsgálat megállapította, hogy a kastély tulajdonosa holtestét találták meg a tűzoltók, egy 62 éves budapesti gazdag férfiét. A férfi a rendszerváltás után többek között informatikai, telekommunikációs cégjei révén milliárdos vagyonra tett szert.


A férfi az üzleti életben sikeres volt, ám ez magánéletéről nem volt elmondható. Első feleségétől elvált, a második elhunyt. A felesége elvesztését nem tudta feldolgozni, alkoholba fojtotta bánatát. A mesés vagyonról tudomást szereztek a bűnözői körök, akik rátelepedtek a férfira, és megpróbálták a vagyont megszerezni. A milliárdos férfi lányai féltették apjukat, és rendőrséghez fordultak, illetve gondnokság alá szerették volna helyezni apjukat.
 

A vádlottak 2020. június végén a budapesti villából a bári kastélyba költöztették a férfit, hogy teljesen elzárják a külvilágtól. A férfi augusztus 10-ére idézést kapott egy budapesti kormányhivatalhoz, majd a rendőrségre, mely idézésekre meg kellett volna jelennie. Ekkor határozták el, hogy a kastélytulajdonost elteszik láb alól.


Az elsőrendű vádlott Budapestre utazott, meghagyva társának, hogy tervüket vigye véghez. 2020. augusztus 9-ről 10-re virradó éjszaka a másodrendű vádlott a kastélytulajdonost a szobájában megfojtotta, ezt követően az ingatlanban égésgyorsító anyagot locsolt szét és azt meggyújtotta, majd a szállására sietett azt a látszatot keltve, hogy ott aludt a tűz keletkezésének idején. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában