Óvatosságra intenek

2023.01.23. 17:38

A gyalogosgázolások helyszínein razziáznak rendőrök

Január 31-ig kiemelten ellenőrzik a szabályok betartását azoknál a gyalogos-átkelőhelyeknél, ahol a közelmúltban baleset történt, közölte a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Zs. J.

Fotó: Szakony Attila

Mint megtudtuk, idén már hét alkalommal ütöttek el gyalogost: Pécsen a Bajcsy-Zsilinszky utcában, az Ifjúság útján, a Kisboldogasszony utcában, a Megyeri úton, a Zsolnay Vilmos úton, Szigetvár belterületén, illetve Zengővárkonynál a 6-os úton.

– A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos-átkelőhely előtt meg is tudjon állni – hívta fel a sofőrök figyelmét a rendőrség, akik arra is kitértek, hogy a  gyalogosoknak is oda kell figyelniük, vagyis addig nem léphetnek az úttestre, amíg nem győződtek meg arról, hogy adottak a biztonságos átkelés feltételei.

Még mindig későn világosodik és korán sötétedik, tehát igen hosszú az az időszak, amikor korlátozottak a látási viszonyok. A láthatóság életmentő lehet lakott területen kívül és belül is, azokban az esetekben is, amikor nem kötelező. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában