Letartóztatták

2023.01.27. 14:21

Halálosan megfenyegette volt élettársát egy férfi Drávaiványiban

Sarló alakú késsel kényszerítette volt élettársát egy férfi, hogy a nő öt gyermekével együtt költözzön vissza Drávaiványiról Budapestre, vagy ha ezt nem cselekszi meg, akkor végez vele.

Zs. J.

Illusztráció

Fotó: guruXOX

Tavaly nyáron egy budapesti férfi megjelent három társával együtt egy drávaiványi lakásban, hogy az ott élő nőt gyermekeivel együtt visszavigyék Budapestre. A Pécsi Törvényszék közleménye szerint a négy fős társaság a drávaiványi lakásba engedély nélkül ment be, felébresztették a nőt, akit volt élettársa egy sarló alakú késsel megfenyegetett azzal, hogy ha nem megy vissza vele és öt közös gyermekükkel Budapestre, akkor meg fogja ölni. A fenyegetés hatására a nő a gyermekeivel együtt Budapestre utaztak.

A cselekmény során a gyanúsított mindvégig jelen volt, a sértettben az ellenállás értelmetlen voltát erősítette.

A Pécsi Járásbíróság idén január 27-én elrendelte egy fiatal budapesti férfi letartóztatását egy hónapra pszichikai bűnsegédként, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette alapos gyanúja miatt.

A gyanúsítottal szemben a bíróság tavaly július 9-én bűnügyi felügyeletet rendelt el, melyet egy alkalommal meghosszabbított. Ennek során a bíróság előírta, hogy a gyanúsított mely közigazgatási területet nem hagyhatja el engedély nélkül, és melyik rendőrkapitányságon, milyen rendszerességgel kell ellenőrzésre jelentkeznie. A gyanúsított kötelezettségének 2022. szeptember 30-a óta nem tett eleget, ezért vele szemben 150 ezer forint rendbírságot szabtak ki, de jelentkezési kötelezettségét ezt követően sem teljesítette, telefonon elérni nem lehetett.

Mivel a gyanúsított előírt jelentkezési kötelezettségének nem tett eleget, a terhére rótt bűncselekmény pedig jelentős tárgyi súllyal bíró, alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárás során a továbbiakban megszökne, elérhetetlenné válna.

Mindezekre figyelemmel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette a bíróság végzését így az véglegesé vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában