Négy éve működik

2023.02.17. 09:58

„KEVE” vigyáz a gyerekek biztonságára

Zs. J.

Az országban másodikként indult el a „KEVE” program. A lényege, hogy a rendőrök és pedagógusok egymást kiegészítve interaktívan, egymásra épülő jelleggel oktatják az általános iskolás tanulókat.

A Pécsi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési szakembere az elmúlt napokban a pedagógusokkal együttműködve közlekedésbiztonsági foglalkozásokat tartott a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskolában, a Pécsi Árpád Fejedelem Általános Iskolában és a Pécsi Illyés Gyula Általános Iskolában, a „KEVE” program keretén belül.  

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága a Csongrád megyei mintát követve 2019-ben másodikként vezette be az országban az általános iskolás diákok számára készült „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” közlekedésbiztonsági programot.

Az oktatási módszer lényege, hogy a rendőrök és pedagógusok egymást kiegészítve interaktívan, egymásra épülő jelleggel oktatják az általános iskolás tanulókat. A felmenő rendszerű projekt célja a diákok korosztályát, életkori sajátosságait figyelembe véve a közlekedési-balesetmegelőzési ismeretek átadása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában