Fokozott ellenőrzés

2023.02.22. 13:36

Közösen léptek fel a rendőrök és a polgárőrök a falopások megelőzése érdekében

Zs.J.

Forrás: Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Siklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén elkövetett falopással kapcsolatos bűncselekmények, és tulajdon elleni szabálysértések megelőzése és felderítése érdekében 2023. február 18-án fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök.  

A fokozott ellenőrzésben 12 rendőr és 10 egyesületből 18 polgárőr vett részt.

Forrás: Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az akció során a rendőrök hét helyen ellenőrizték a fakitermelési tevékenységet, amelyeknél mindent rendben találtak, azonban a közutakon fát szállító járművek ellenőrzésekor több esetben kellett intézkedniük különböző jogsértések miatt. Szállítójegy hiánya miatt két esetben figyelmeztetést alkalmaztak, egy esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök. Egyéb szabálysértések elkövetése miatt három alkalommal figyelmeztettek, egy esetben pedig helyszíni bírság kiszabására került sor.     

A nehezen járható erdőkben lovas polgárőrök segítették az ellenőrzést, míg az illegális fakitermelés felderítése érdekében drónokat alkalmaztak.

Forrás: Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az akció során a falopás megelőzésén túl, szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás három olyan személlyel szemben, akik szarvasagancsot próbáltak meg eltulajdonítani a bissei erdőből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában