Szerencsét hoz?

2023.02.13. 10:55

Malacot találtak Komló belvárosában

A Baranya Vármegyei Rendőrfőkapitányság ügyeletes tisztje hívta fel vasárnap este a a pécsi MancsRanch vezetőjét, Fejes Rózsát.

– Este valamiért nem kapcsoltam ki a telefonomat – írta közösségi oldalán Fejes Rózsa.

 


Mint kiderült, a vonal másik végén egy rendőr volt, aki közölte, hogy Komlón, a belváros egyik részén, találtak egy kicsi malacot, akinek befogadó helyre lenne szüksége. A rendőr azt is hozzátette, hogy a kis jószágot sem a komlói magánállatkert,  sem a helyi állatvédők, illetve a gyepmester sem tudta befogadni.

A MancsRanch vezetője a telefonhívás után rögtön készülődni kezdett, kiválasztotta azt a szállító boxot, amibe a kismalac kényelmesen elférhetett, illetve már indult volna, mikor újra csörögtt a telefon. A rendőrségtől hívták, hogy rövidesen megérkeznek a MancsRanch telephelyére a kisállattal.

– Amikor megláttam az állítólagos pici malackát, igencsak meglepődtem, mert egyáltalán nem volt kicsi. Egy teljesen normális méretű Minnesotai Törpemalac röfögött a rendőrautóban 

– közölte a MancsRanch vezetője.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy nő 2023. február 12-én este arról tett bejelentést, hogy kutyasétáltatás közben az egyik komlói garázssornál talált egy szelíd malacot, és fél, hogy elütik.

 

A rendőrök a helyszínen befogták az állatot, és közben megállapították, hogy egy minnesotai törpemalacról van szó. Feltehetően kedvtelési célból tartották a közelben, azonban a tulajdonos felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre. A rendőrök a helyszínen lévőkkel közösen berakták a rendőrautóba a mintegy 90 kilós malacot, majd elindultak vele Pécsre.

A kismalac amint elhelyezték a szálláshelyén, rögtön elaludt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában