Úgy volt, hogy hétfőn indulnak

2023.02.12. 16:03

Törökországi földrengés: nem tudnak már segíteni a baranyai önkéntesek

Mégsem indul Törökországba a baranyai önkéntes mentőcsapat – tájékoztatta portálunkat a Határszél Egyesület elnöke.

Zs. K.

Fotó: potowizard

Az elmúlt napokban érkezett hírek szerint a legtöbb mentőcsapat elhagyja a földrengés sújtotta területet, és bár korábban azt az információt kapták, hogy a Hunor mentőcsapat marad, most úgy tűnik, hétfőn ők is hazaindulnak. A baranyai önkéntesekből álló mentőcsapat sajnos már nem tud segíteni a mentésben, a Határszél Egyesület információi szerint a török kormány napokon belül megkezdi a gépi romeltakarítást. 

A Határszél Egyesület a következőt osztotta meg közösségi oldalán:

„A Török kormány kapcsolattartója jelezte, hogy nincs szükségük a továbbiakban a mentőcsoportok munkájára, ezért a mentőszervezetek elindultak haza. A mi utazásunk így okafogyottá vált. Köszönjük a támogatást! A pénzbeli támogatás felhasználására kettő módunk van. 1. Visszautaljuk az átutalás összeget, 2. Bekerül a Katasztrófaelhárítási alapba, amely összeget kizárólag az ilyen katasztrófa esetén használunk fel. Kérem a támogatóinkat a [email protected] e-mail címen jelezzék melyik verziót szeretnék választani. Még egyszer nagyon köszönjük, hogy ennyien álltak ügyünk mellé.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában