Különös tabletták

2023.03.09. 17:38

Három év börtönre ítélte a bíróság a zsaroló gondozónőt

Hárommillió forint vagy nyilvánosságra hozom a kompromitáló hangfelvételt, közölte a gondozónő egy komlói nővel. Az ügy a bíróságon kötött ki.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Ground Picture

A vádlott sásdi nő betegápolással foglalkozott és az idős komlói asszonyt is ő gondozta. Mivel a családot ismerte, így tudomására jutott, hogy az idős asszony ápolása a menye számára lelki és fizikai megterhelést jelent, ezért 2021. október 11-én azzal állt elő, hogy olyan tablettát tud beszerezni, ami a gondozására bízott idős asszony elhalálozását elősegítheti, azt meggyorsíthatja. A vádirat szerint a középkorú komlói nő belegyezett, hogy a készítményt anyósán használják.

Az idős asszony később elhalálozott, mikor a gondozónő közölte, hogy a korábbi beszélgetésüket felvette, amit nyilvánosságra hoz, ha a nő nem fizet neki 3 millió forintot.

A Komló Járásbíróság március 8-án megtartott nyilvános tárgyalásán a gondozónőt zsarolás bűntettének kísérlete miatt három év börtönre, négy év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatályú betegápolói, illetve beteggondozói foglalkozástól eltiltásra ítélte. A nő a kiszabott szabadságvesztésből a 2/3-ad részének, de legkevesebb 3 hónapnak a kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be ellene elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése végett, így az ítélet nem jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában