Fékezni kell az Ady Endre utcában

2023.03.31. 09:12

Lassíts! - figyelmeztet mostantól a tábla

A Biokom Nonprofit Kft. a pécsi önkormányzat megbízásából úgynevezett dopler radaros sebességmérő és sebesség kijelző berendezést telepített az Ady Endre utcában.

Zs. J.

A sebességmérő tábla a közeledő jármű sebességét jeleníti meg a járművezetőknek.

A sebességkorlátozásra mostantól a közlekedési táblán kívül a valós sebességet kijelző LED-panel is felhívja a figyelmet, amely a telepített radarberendezés által mért adatokat jeleníti meg, sebességtúllépés esetén figyelmeztetéssel ellátva. Az országban számos helyen korábban telepített hasonló készülékhez képest eltérés, hogy a modernebb változatok már nem csak kijelzik, hanem eltárolják, naplózzák, és a szerver felé továbbítják is a járművek elhaladási időpontjait és sebesség adatait, tehát kvázi a járműforgalom számlálását, sebességük rögzítését és továbbítását is végzik az üzemeltető felé.

Az indoklásról a Biokom azt írta:

„Az Ady Endre utca Belváros irányába haladó szakasza a Katalin utcai csomóponttól egyre meredekebbé válik, ami az Orsolya utcától ez tovább fokozódik, majd a Márton utcánál beszűkül a forgalmas gyűjtőút keresztmetszete. Az utóbbi szakaszra vonatkozóan a meredek lejtő és az útszűkület együttes hatása az alacsonyabb, maximum 30 km/óra sebességkorlátozás bevezetését indokolja.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában