Gázspray és tonfa

2023.03.23. 08:28

Rendőrségi utóélete van a Szombathely-PMFC mérkőzésnek (videó)

Rendőrökre támadtak a pécsi szurkolók a hétvégi Szombathely-PMFC mérkőzése előtt. A rendőrség elemzi a kamerafelvételeket.

Zs.J.

A vasárnapi Szombathely-PMFC másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt a pécsi szurkolók összetűzésbe kerültek a szombathelyi rendőrökkel, számolt be róla a VAOL, amely egy videót is csatolt a hírhez, amelyben az látszik, hogy a PMFC-drukker a szombathelyi Bartók Béla körúton rátámadtak a rendőrökre, akik gázsprayvel és tonfával kergették szét a rájuk támadó pécsi szurkolókat.

– A Szombathelyi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Jelenleg a beszerzett információk, valamint a kamerafelvételek elemzése és értékelése van folyamatban – közölte lapunkkal a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Egy PMFC-szurkoló reagált cikkünkre, amelyet szerkesztett formában közlünk:

Mint lapunknak elmondta, a videó készítője nem volt ott a helyszínen, csak a nagy hangzavarra lett figyelmes, így előkapta telefonját, és rögzítette távolról az esemény egy részét. Kiemelte, hogy a PMFC-szurkolók nem a rendőrökre támadtak, hanem a szombathelyi szurkolók a Kőbánya-Kispest-drukkereket küldték rá a PMFC-sekre, hogy balhé legyen. A szurkoló hangsúlyozta, hogy a PMFC-szurkolók tisztelik a rendőröket, akik csak azt tették amit kellett, vagyis megakadályozták, hogy nagyobb balhé alakuljon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában