NB II.-es foci

2023.03.19. 15:50

Svedjuk egy bombával ragasztott még egy pontot a PMFC gyűjtőfüzetébe

Legyőzni ugyan nem tudta a PMFC a Szombathelyet a labdarúgó NB II. 28. fordulójában, egy pontot így is szerzett hátrányból felállva.

K. B.

Fotó: Laufer László

Sokáig úgy tűnt, hogy ugyan valamelyest mezőny fölényben játszik a PMFC labdarúgócsapata a Szombathelynél, de nem fog egymással bírni a két gárda. Sőt, gólra sem nagyon számíthatott a publikum. Egy óra elteltével azonban addig tüzeltek a hazaiak, amíg végre valaki be nem vette Helesfay kapuját. Előbb Borvető, majd Rácz Barnabás lövése vágódott le a védőkről, Simut azonban már a jobb felsőbe bombázott.

Nem tartott azonban sokáig a Haladás öröme, hiszen öt perccel később Verpecz a középen érkező Svedjuk elé ütött ki egy beadást, amit a pécsi védő teketóriázás nélkül 22 méterről ballal a bal felsőbe ragasztott.

A folytatásban ugyan mindkét csapat igyekezett,  a hazaiak két büntetőt is reklamáltak, de több találat már nem esett, így maradt a pontosztozkodás. Ugyanakkor a 88. percben ott volt Gera Zalán előtt is a lehetőség, hogy megszerezze a Pécsnek a három pontot, de Verpecz kifogta a 10 méterről eleresztett löketét, ahogy nem sokkal később Kocsisét is.

Ezzel az iksszel két helyet hátrébb szánkázott a PMFC, már csak az ötödik.

SZOMBATHELY–PMFC 1–1 (0–0)
Labdarúgó NB II., 28. forduló. Szombathely, 928 néző. Vezette: Móri Tamás (Becséri Gergely, Bertalan Dávid).
Szombathely: Verpecz – Nyíri (Horváth R., 81.), Zvekanov, Devecseri, Németh Milán – Simut, Csilus, Rácz, Doktorics (Csernik, 66.) – Borvető, Molnár R. (Tóth M., 75.). Vezetőedző: Michal Hipp
PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz L, Pejovic, Katona L. –  Kesztyűs, Krausz – Gera Z., Harsányi (Major, 68.), Kocsis – Tóth-Gábor (Szabó M., 68.).. Vezetőedző: Weitner Ádám
Gólszerzők: Simut (60.), ill. Svedjuk (65.).

Következik (04. 02., 16.00): PMFC–Siófok, Szentlőrinc–Csákvár, Békéscsaba–Kozármisleny.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában