Megkéselte édesapját

2023.05.22. 17:30

Egy 19 centiméter pengehosszúságú késsel szúrt

Életveszélyesen megsebesítette apját egy fiatalember, akinek ügyét a Pécsi Ítélőtáblán tárgyalják.

Zs. J.

Fotó: Török János

Egy kozármislenyi házhoz hívták a rendőrséget még 2021. november 23-án este. A bejelentés szerint, egy 19 éves fiú mellkason szúrta az apját. 

A vádlott, szüleinél élt, két testvérével együtt. A fiatalember 2019-től rendszeresen fogyasztott alkoholt, amely miatt szinte állandó volt, hogy a családdal szóváltásba keveredett. 

Azon a napon is a fiatalember vitába keveredett anyjával, akitől pénzt kért, amit a nő megtagadott. Ekkor szidalmazni kezdte édesanyját, akinek segítségére a férj sietett. A vita elfajult, dulakodássá alakult. A fiú a dulakodás során kiszabadult apja szorításából, elhagyta a nappalit, majd magához vett egy 19 centiméter pengehosszúságú kést és visszaindult vele. Az apa ezt észlelve, a nappali ajtaját becsukta, de a gyermekük ekkor a kés nyelével betörte az ajtó üvegét. 

Ezt követően a két férfi a kitört üvegtáblán keresztül dulakodott, melynek során a fiatalember egy alkalommal az édesapja mellkasát a jobb oldalán megszúrta. A mentők az apát súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A Pécsi Törvényszék a fiút életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt három év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész eltérő minősítés és súlyosítás végett jelentett be fellebbezést, emiatt az ügy kedden a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában