Több milliót vittek

2023.05.16. 10:18

Erőszakkal elkövetett lopás: határon túlról állították elő az elkövetőket

A Pécsi Járásbíróság május 15-én elrendelte egy férfi és egy nő letartóztatását egy hónapra jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének alapos gyanúja miatt.

Forrás: Pécsi Törvényszék

Fotó: FOTOKITA

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak január 17-én egy Baranya megyei falu egyik házának konyhaszekrény fiókjában található fém kazettát felfeszítették, majd abból eltulajdonítottak 36.700.000 forint készpénzt, valamint aranyékszereket 500.000 forint értékében, és a rongálással 3.000 forint kárt okoztak.

A gyanúsítottak büntetlen előéletűek, őket nemzetközi elfogatóparancs alapján a határon túlról állították elő, a terhükre rótt bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, bizonyítási eszköz, vagyonelkobzás alá eső vagyon elrejtésével veszélyeztetnék a bizonyítást, így a bíróság a letartóztatásukat elrendelte.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be szabadlábra helyezésük érdekében. A határozat nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!