Kattant a bilincs

2023.05.23. 15:18

Rács mögé kerülnek a pécsi rablássorozat elkövetői (videó)

A Pécsi Járásbíróság 2023. május 23-án egy fiatal nő és két fiatalkorú fiú letartóztatását rendelte el egy hónapra négy rendbeli csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette, melyből két rendbeli kísérlet; csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége és okirattal visszaélés vétsége alapos gyanúja miatt – írja közleményében a Pécsi Törvényszék.

bama.hu (forrás: pécsi törvényszék)

Forrás: police.hu

A nyomozás eddigi adatai szerint 2023. május 20-án, az éjszakai órákban a gyanúsítottak Pécsett, egy belvárosi ház előtti útszakaszon, símaszkba, fekete ruhába öltözve feltartóztattak egy férfit, majd késsel fenyegetve értékeinek átadására szólították fel. A fenyegetés hatására a sértett átadta a mobiltelefonját, amit a gyanúsítottak eltulajdonítottak, majd távoztak a helyszínről. A sértettnek okozott 150.000 forint kár nem térült meg.

Ugyanezen a napon, körülbelül fél órával később a gyanúsítottak Pécsett, a belvárosban egy ház előtt, a nyílt utcán feltartóztattak egy másik sértetettet, őt késsel fenyegetve értékeit követelték, kitépték a kezéből nagy értékű mobiltelefonját, melynek tokjában benne volt a sértett személyazonosító igazolványa és bankkártyája is. A sértettnek okozott körülbelül 700-800 Euró kár nem térült meg. Ezt követően, negyedórával, a gyanúsítottak ugyanebben az utcában két nőt tartóztattak fel, késsel megfenyegetve felszólították őket az értékeik átadására, azonban a sértettek nem adtak át semmit, ezért a gyanúsítottak elszaladtak a helyszínről.

A gyanúsítottak 2023. május 21-én, éjfél után Pécsett, a belváros egy másik részén késsel a kezükben megtámadtak egy harmadik sértettet, aki egyedül sétált hazafelé, őt gázsprayvel lefújták, aminek következtében a sértett elesett és eltörte a bal karját.

A gyanúsítottak terhére rótt cselekmény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, a bizonyítást a sértettek megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával veszélyeztetnék, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el. Mindezekre figyelemmel a bíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A fiatalkorúak letartóztatását javítóintézetben hajtják végre.

A végzést az ügyész, a gyanúsított nő és védője tudomásul vették, míg a fiatalkorú gyanúsítottak, védőik és törvényes képviselőik fellebbezést jelentettek be enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében.

A bíróság végzése a fiatalkorú gyanúsítottak vonatkozásában nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában