Tragédia

2023.06.15. 12:49

A rendőrség eljárást indított a kórházi halálesettel kapcsolatban

Rendőrségi eljárás indult annak a férfinak a halálával kapcsolatban, akit az elmúlt héten testvérével azonos tünetekkel szállítottak egy vidéki kisvárosból a pécsi kórházba.

Bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: andriano.cz

Mint arról korábban beszámoltunk, olvasónktól azt a információt kaptuk, hogy ételmérgezés okozhatta egy baranyai férfi halálát. Az esettel kapcsolatban kerestük a PTE Klinikai Központot, a Siklósi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály vezetőjét, a Baranya Vármegyei Kormányhivatalt és a rendőrséget is. 

Az egyetem tájékoztatása alapján „a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ a személyes adatok védelmére való tekintettel nem adhat választ a feltett kérdésekre.”, a Baranya Vármegyei Kormányhivatal kérdésünkre azt válaszolta: „eddig sem bejelentés, sem más hivatalos tájékoztatás nem érkezett. Amennyiben az ételmérgezés gyanúja valóban bebizonyosodik és erről a kormányhivatal tudomást szerez, az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek kivizsgálják az esetet és megteszik a szükséges intézkedéseket.”

A haláleset ügyében a Pécsi Rendőrkapitányság viszont 2023. június 15-én közigazgatási hatósági eljárást indított, amelynek részleteiről jogszabály engedélyének hiányában további tájékoztatást nem adtak. 

Munkatársunk elérte a testvért, aki nem akart nyilatkozni hírportálunknak, amíg a betegség okait a hatóságok fel nem tárják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában