Rájuk gyújtotta a házat

2023.06.18. 21:45

A véméndi Molotov-koktélosok ügye kerül a bíróság elé

Egy anyára és fiára gyújtották rá a véméndi házukat.

Zsigmond József

Egy nő tett bejelentést a rendőrségen, hogy 2022. augusztus 13-án 2 óra 35 perckor, hogy Véménden valaki rájuk gyújtotta a házat. A nő elmondása szerint csörömpölésre ébredtek fel fiával, majd amikor észrevették, hogy ég az egyik szoba, kimenekültek a házból, és onnan kezdték oltani a tüzet. A lángokat végül a tűzoltóknak sikerült megfékezniük. A rendőrség által elvégzett helyszíni szemle megállapította, hogy a tüzet Molotov-koktélok okozták.

A vád szerint 2022. augusztus 13-án éjjel a két férfi, az általuk sörösüveg és benzin felhasználásával elkészített úgynevezett „Molotov-koktéllal” egy véméndi ingatlanhoz mentek, amelyben a tulajdonosok éppen aludtak. A gyanúsítottak az ingatlan középső szobájának zárt ablakát bedobták a Molotov-koktélokkal, aminek következtében a szobában tűz ütött ki.

2022. augusztus 12-én az anya és fia a település egyik kocsmájában töltötték a délutánt, sört ittak. Csatlakozott hozzájuk az elsőrendű vádlott is. A sértettek este hazaindultak a lakhelyükként szolgáló ingatlanhoz, ahol vacsoráztak, majd aludni mentek. A fiú a konyha melletti szobát, anyja az utcafronthoz legközelebb eső szobát használta.

22:00 és 23:00 óra közötti időben az elsőrendű és a másodrendű vádlottak megbeszélték, hogy megleckéztetik a fiút korábbi konfliktusaik miatt. Az ittas állapotú elsőrendű vádlott ötletére két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, majd az üvegek nyílásába az elsőrendű vádlott egy-egy zoknit helyezett, melyek kanócként funkcionáltak. Ezt követően 2022. augusztus 13-án 2:30 óra körüli időben, a vádlottak a sértett férfi tartózkodási helyére mentek. Az elsőrendű vádlott a nála lévő üvegből kilógó zoknit meggyújtotta, majd az üveget az ablakon keresztül a ház középső szobájába dobta. Az üveg a kitört ablakon keresztül a padlóra esett. Ezt követően a másodrendű vádlott a nála lévő üveget, meggyújtás nélkül, a kitört ablakon keresztül szintén a szobába dobta. Ezután a vádlottak a helyszínt elhagyták a helyszínt.

A Pécsi Törvényszék tárgyalás tart az ügyben, a vádlottakat és a tanúkat hallgatja ki hétfőn.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában