Nézzünk körül

2023.06.15. 21:00

Ellenőrzést tartanak a vasúti átjárókban - a közlekedők biztonságáért

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a MÁV Zrt. vasútbiztonsági szakemberével közösen június 16-án, a Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Kampány (ILCAD) keretein belül a nagy forgalmú vasúti átjárókban az arra közlekedők figyelmét a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak betartására hívják fel – olvasható a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán.

Bama.hu

Fotó: Máthé Daniella

Az ellenőrzés célja, hogy ráirányítsák a figyelmet arra, hogy a közlekedők tehetnek a legtöbbet a balesetek megelőzéséért, hiszen életveszélyes lehet, ha valaki a tiltó jelzés ellenére halad át a vasúti átjárón.

A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad! A vasúti átjárón csak folyamatosan – megállás nélkül – legalább 5 km/h átlagsebességgel lehet áthaladni. Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben lehet ráhajtani, ha a teljes sorompó mindkét sorompó rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad. Célszerű körülnézéssel is meg kell győződni arról, hogy nem közeledik egyik irányból sem vasúti szerelvény.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában