Vádemelést javasolnak

2023.06.16. 09:45

Montenegrói kapcsolatai révén szökött meg a hírhedt drogbáró (videó és képek) 

Vádemelést javasol a rendőrség a két évvel ezelőtt Montenegróban elfogott G. Igor és társai ellen. A 12 fővel szemben lefolytatott büntetőeljárás többszázoldalas aktája egyértelműen alátámasztja a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó, több éven keresztül működő bűnbanda hierarchikus szervezettségét és a tagok drogbiznisznek köszönhető vagyongyarapodását.

Zsigmond József

Forrás: police.hu

A minél nagyobb haszon elérése és a hatásfok növelése érdekében a külföldről alacsony áron beszerzett – nem prémium minőségű – marihuánát esetenként új pszichoaktív anyaggal keverték. Ezután a hálózat alsóbb szinten lévő tagjai nagykereskedelmi mennyiségben – 10-50 kilogramm – értékesítették tovább a hálózat többi résztvevőjének.

A beszállítóktól kezdve, a raktárosokon és a porciózást végző embereken át a terjesztőkig és a futárokig minden szereplő megtalálható volt. A gépezet mindaddig olajozottan működött, míg 2021. január 29-én a rendőrség le nem csapott a hálózat két tagjára. A dílereket épp egy drogügylet lebonyolítása közben fogták el Budapesten, a XIII. kerület egyik társasházának mélygarázsában. A titkosnak hitt rejtekhelyen 22 kilogramm marihuánát foglaltak le a nyomozók. A szervezethez köthető további tárolóhelyek beazonosítását és átkutatását követően további 59 kilogramm marihuána és mintegy 200 gramm kokain került elő, de a lefoglalási jegyzőkönyvbe felkerült ezen kívül két fegyver is. Míg vagyonvisszaszerzési célzattal a bűnbanda tagjaitól a nyomozók lefoglaltak 153 millió forintot, 210 ezer eurót és mintegy 53 millió forint értékben luxusautókat.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Az összehangolt és a jelentős erőket mozgósító akció, Baranyában is keresték, ellenére G. Igornak 2021 januárjában sikerült megszöknie a hatóságok elől. Az ellene akkor kiadott elfogatóparancs alapján felkerült a hazai körözöttek TOP 50-es listájára. A rendőrség az Életvédelmi és Célkörözési Főosztály célkörözési fejvadászainak segítségével Montenegróban találta meg, majd a helyi egységek 2021 nyarán fogták el.

G. Igor nemzetközi alvilágban betöltött magas szintű pozícióját mutatja, hogy a montenegrói börtönből irányítva próbálta megszervezni saját szökését.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában