Sérülés is volt

2023.06.22. 17:00

Szabálytalan kanyarodás - több autó is fejtetőre állt

Baranya vármegye közútjain június 12-e és 18-a között összesen 49 baleset következett be, amelyek közül 12 baleset során személyi sérülés is történt, 37 balesetben csak a járművek sérültek.

Bama.hu

A balesetek során 11 személy könnyű, öt személy súlyos sérülést szenvedett.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb oka a szabálytalan kanyarodás volt. Általában elmondható, hogy a balra bekanyarodó járművekkel nem adtak elsőbbséget a szemből érkező, egyenesen tovább haladó járművek részére, illetve a balra bekanyarodó jármű vezetője nem győződött meg arról, hogy előzését másik jármű megkezdte.

Az okozó kilenc esetben személygépkocsi-vezető, egy esetben tehergépkocsi-vezető, kerékpárhajtó és segédmotoros kerékpár vezetője volt. A balesetek zöme a délutáni órákban, 12 és 18 óra között következett be.

Arra kérik a kerékpárral közlekedőket, hogy szereljék fel a járművüket a kötelező tartozékokkal, és mindig legyenek láthatóak a közlekedés többi résztvevője számára, hiszen ez biztonságuk fő záloga!  

A gépjárművel közlekedőknek nagyobb figyelmet kell fordítani a védtelen közlekedők biztonságára, a kerékpárosok előzése, kikerülése során lakott területen belül legalább 1 méter, lakott területen kívül 1,5 méter oldaltávolságot kell tartani!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában