Lecsapott a NAV

2023.08.21. 11:00

Ismét hamis mosószerek árasztották el a piacot

Újabb, közösségi piactéren hamis mosószereket értékesítőre csaptak le a baranyai pénzügyőrök - olvasható a NAV által kiadott sajtóközleményben.

Bama.hu

Forrás: NAV

A NAV baranyai munkatársai ismét egy hirdetésre figyeltek fel az egyik közösségi oldalon, ahol Persil, Ariel, Tomi, Lenor, Cocolino, Jar és Domestos márkájú mosószereket, öblítőket, mosogatószereket és tisztítószereket hirdettek szokatlanul alacsony áron.

Forrás: NAV

A hirdetőnél végzett helyszíni ellenőrzéskor előkerültek a hamis termékek, ezért a pénzügyőrök lefoglalták a több mint 600 liter hamis árut. A védjegyjogosultakat ért vagyoni hátrány meghaladja az 500 ezer forintot, ezért a pénzügyőrök az iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

A bizonytalan, nem ellenőrzött forrásból származó hamis vegyi termékek károsak lehetnek az egészségre, allergiát, bőrproblémákat, és maradandó betegségeket okozhatnak.

Mindig figyeljünk arra, hogy csak igazolt eredetű árut vásároljunk, megfelelő minőségben! – hívja fel a figyelmet a NAV.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában