Törtek az autók

2023.08.21. 10:45

Harminc alkalommal riasztották a tűzoltókat a hétvégén

Az elmúlt hétvégén összesen harminc alkalommal riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat, akik háromszor tűzesethez, tizenhét alkalommal pedig műszaki mentéshez vonultak. Tíz jelzés tévesnek bizonyult.

Bama.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó: Pécs HTP

Frontálisan ütközött két személyautó péntek délután Siklóson, a Gyüdi úton. A két autóban összesen hárman utaztak, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben. A siklósi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították az autókat. A beavatkozás teljes útlezárás mellett zajlott.

Több helyre is riasztották a pécsi hivatásos tűzoltókat a várost ért hatalmas esőzés miatt péntek délután. Több alagsorba is befolyt a víz, azonban tűzoltói beavatkozásra csak a Hunyadi úti dzsámiban volt szükség – itt szivattyú segítségével távolítottak el kb. tíz köbméter vizet a tűzoltók. A Bajcsy-Zsilinszky utcában egy nagyméretű faág hasadt le és egy, a közelében parkoló személygépkocsi elejére zuhant. Az egység láncfűrész segítségével a faágat eltávolította. A gépjármű minimálisan sérült. A Tolsztoj utcában is nagyméretű faág okozott gondot – egy háztetőre dőlt. A tűzoltók eltávolították a veszélyt jelentő növényt.

Fotó: Pécs HTP

Villám csapott szombaton egy fába Vásárosdombón, az Árpád utcában. A villámcsapás következtében a fa kettéhasadt, veszélyt jelentett egy közeli ingatlanra. A sásdi és a dombóvári hivatásos tűzoltók szombat délután kivágták a fát.

Árokba csúszott egy személyautó szombat este Véménden, a Kossuth Lajos utcában. A járműben ketten utaztak, egyikük sem sérült meg. A véméndi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett áramtalanították az autót, majd kitolták az útra – a jármű üzemképes maradt, így ezután elhagyhatta a baleset helyszínét. A kárfelszámolás idején félpályás útlezárás volt érvényben.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában