Bama.hu videó

2023.08.21. 17:45

Véres lábnyom árulkodik a helyszínen, gyilkosság történt Kertvárosban (videó)

Ahogy arról már beszámoltunk, olvasónktól kaptuk az információt, amit a rendőrség is megerősített, filmbe illő bűntény rázta meg a pécsi Kertvárost. Kollégánk videót is készített a helyszínről. 

Fotó: Laufer László

Velőtrázó sikoly rázta fel a háztömböt hétfőn reggel. Az egyik ott élő elmondta nekünk, hogy nem ismerte a 65 éves áldozatot, és az elkövetőt sem látta soha a házban. Azt viszont hozzátette, hogy nagyon sokan lepték el az épületet, rendőrök és mentők érkeztek a helyszínre, viszont sajnos az utóbbiak már feleslegesen jöttek. Mint kiderült, halálra szúrták az áldozatot. 

– Női sikolyt hallottam – mondta el lapunknak Schütt Bernadett, az egyik lakó, aki dadusként dolgozik az Apáczai óvodában.

Schütt Bernadett betelefonált az óvodába, hogy vigyázzanak a gyerekekre, mert gyilkosság történt a közelben, és az elkövető elmenekült.

– Huszonöt-harminc perc múlva hozták is a gyilkost, akit, úgy tudom, a Nevkónál, a zöld területen fogtak el – mondta Schütt Bernadett. Elmondása szerint a helyszínelők délután fél ötkor hagyták el a helyszínt. 

A délutáni órákban már csend és nyugalom volt a környéken, olyan volt minden, mintha semmi sem történt volna. Ugyanakkor rémisztő volt látni a vért a folyósó padlóján, illetve azt tudatosítani magunkban, hogy közvetlenül a tömb előtt egy játszótér is van, és a gyilkos, talán arra menekült. A rendőrök azonban szerencsére gyorsan elkapták a feltételezett elkövetőt, aki egyébként egy húsz év körüli férfi. 

Amikor kiértünk a lakóépülethez, egy férfival elegyedtünk szóba, aki csak nemrég tudta meg, hogy mi történt itt. Még mindig teljes döbbenetben volt, és annyit mondott: „Már sehol sincs biztonságban az ember.” 

Fotó: Laufer László

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének elkövetése miatt indított nyomozást. Közleményük szerint a rendőrségre 2023. augusztus 21-én 7 óra 36 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, a Maléter Pál úton egy lakásban megöltek egy férfit. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a bejelentés valós, a helyszínen egy holttestet találtak. A 65 éves férfi halálát idegenkezűség okozta.

A feltételezett elkövetőt a rendőrök elfogták, a 20 éves pécsi férfi elszámoltatása és a körülmények tisztázása folyamatban van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában