Bejelentés

2023.09.18. 12:43

Itt a rendőrség válasza! Kiderült, miért zárták le vasárnap délután a pécsi belváros egy részét

Bama.hu

Olvasói fotó

Mint megírtuk, olvasónktól kaptuk az információt vasárnap késő délután, hogy a Mária utca környékén sétálókat felfegyverzett, bukósisakos, golyóállómellényes rendőrök terelték a Széchenyi tér felé. A helyszínen kollégánk is tapasztalta, hogy a Mária utcát és a Hunyadi János utcát részlegesen lezárták, minden sarkon fegyveres, mellényes rendőrök fordították vissza az arrafelé közlekedőket. Mint megtudtuk, egy környéki lakóházból érkezett bejelentés, ezért érkezett nagy erőkkel a rendőség a helyszínre.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, tőlük a következő információt kaptuk.

„Tájékoztatjuk, hogy a rendőrségre 2023. szeptember 17-én érkezett bejelentés, amely szerint a telefonálónak mentális problémái vannak, és ezért emberekre fog lőni.

A rendőrség a bejelentésben megjelölt környéket lezárta, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével megtette az elsődleges intézkedéseket.

A rendőrség az adatgyűjtés során megállapította, hogy a bejelentésben nevesített férfi nem tartózkodik az általa megadott helyszínen, sőt már nem is él azon a címen. Az is kiderült, hogy a bejelentés időpontjában a munkahelyén tartózkodott. A férfi felkutatása után megállapították a rendőrök, hogy a bejelentést nem ő, hanem nagy valószínűséggel a nevében, egy haragosa tehette.

Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a kutatás során lőfegyvert nem találtak.

A Pécsi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A folyamatban lévő eljárásról - a nyomozás érdekeire való tekintettel – bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában