Mintegy 70 ezres a kár

2023.11.16. 13:15

Elhagyta a rendszámtáblát, miközben a kukoricában rodeózott (képek)

A Pécsi Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt indult büntető ügyben az eljárást felfüggesztette és közvetítői eljárásra utalta azzal az elkövetővel szemben, aki gépkocsijával egy Pogány melletti kukoricásban autózott, mellyel kárt okozott - tájékoztatta lapunkat csütörtökön a vádhatóság.

Balikó Gergely

Fotó: Dr. Kutas Tamás

A Baranya Vármegyei Főügyészség szerint a fiatal férfi gépkocsijával hobbi szinten szokott földes utakon terepautózni. Október 1-jén az esti órákban személyautójával Pogány külterületén behajtott egy mezőgazdasági területre, ahol a lábon álló kukoricát letarolta, amellyel 70 ezer forint kárt okozott. Miközben a kukoricásban tereprallyzott, a férfi elvesztette első lökhárítóját, visszapillantó tükrét, valamint forgalmi rendszámát is.

Fotó: Dr. Kutas Tamás

Másnap a mezőőr észrevette a kukoricásban okozott pusztítást és megtlálta a férfi által hátrahagyott gépkocsi részeket is. Ennek alapján a beazonosították a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte – ismertette a vádhatóság.

Tekintettel arra, hogy mind az elkövető, mind a sértett kérte a közvetítői eljárásra utalást, ezért a Pécsi Járási Ügyészség az eljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta – olvasható a tájékoztatásban.

Fotó: Dr. Kutas Tamás

Az ügyészség kitért arra is, hogy a közvetítői eljárás lefolytatásának akkor van helye, ha a gyanúsított, illetve a sértett indítványozza annak lefolytatását, illetve ahhoz hozzájárul, a gyanúsított beismerő vallomást tesz, valamint a bűncselekmény jellegére, a gyanúsított személyére is tekintettel a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható. Amennyiben a közvetítői eljárás eredményes lesz, úgy az elkövetővel szemben az eljárást az ügyészség megszünteti.

Fotó: Dr. Kutas Tamás

Hírportálunk a múlt héten adott hírt arról, hogy Pogányban pár napig unortodox módon hívták fel a figyelmet a gyorshajtás elkerülésére. Igaz az így eljárókat homoszexuálisnak bélyegző kiírás, annak elhelyezéséből következően feltehetőleg a lakott területen belül száguldozókra vonatkozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában