Törvényszék

2023.09.04. 10:18

Nyakon szúrta szomszédját, majd elaludt a holttest mellett a részeg férfi

A bostai gyilkosság előkészítő ülését tartják szeptember 6-án, szerdán a Pécsi Törvényszéken.

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: Tanawit Sabprasan

Tavaly év végén a rendőrség sajtótájékoztatót hívott össze, ahol közölték, hogy egy öt évvel elkövetett gyilkosságot sikerült megoldaniuk. Sz. Zoltán, miután 2017. június elején szakított élettársával Bostára költöztek. A szomszédos házban élt akkor a F. Attila, ismerték egymást. Többször együtt is italoztak, azon a végzetes napon is így történt. 2017. június 19. és június 21. napja közötti időben – pontosabban nem meghatározható napon, egyik este Sz. Zoltán ittas állapotban megjelent a vádlottnál, ahol közösen folytatták az italozást, majd szóváltás alakult ki közöttük. A késő esti órákban a vádlott egy nagy késsel a nyakon szúrta a férfit, akinek mintegy 10 centiméter hosszú sérülést okozott.

A férfi a nyakát ért szúrás következtében az éjszaka folyamán elhalálozott, teste a vádlott ágya mellett, alsóruházatban feküdt, míg a vádlott elaludt. Hajnalban mikor a vádlott felébredt, egy pokrócba göngyölte a holttestet és kihúzta azt az udvarán található garázs alatti szerelőaknához, amibe bedobta, majd a testre hamut, meszet és különféle hulladékokat halmozott. Mikor a gyilkosnak az ingatlanjából ki kellett költöznie, a korábban elásott holttestet kiásta, és az emberi maradványokat egy fekete nejlonzsákba tette. Az új lakhelyén a zsákot a padláson rejtette el, amit a nyomozók szerda reggel, december hetedikén megtaláltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában