Súlyosabb büntetést kérnek

2023.11.09. 11:42

Pécsi hivatal lehet a veszte a drogosan árokba hajtó dílernek

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett és bódult állapotban a rendőrök elől menekülve árokba hajtott – tájékoztatott csütörtökön a vádhatóság a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódó eljárásról.

Bama.hu

Fotó: LightField Studios

Mint felidézték, a zalai vádlott a 2010-es évek közepétől ismerősi, baráti körében rendszeresen adott el kábítószert, illetve ismerőseinek különféle szívességekért cserébe kábítószert adott át. 2021. májusában marihuánától bódult állapotban vezette gépkocsiját, a közúti ellenőrzést végző rendőrjárőr jelzésére nem állt meg, majd menekülés közben az árokba hajtott – ismertette a fellebbviteli főügyészség.

Beszámoltak arról is, hogy vádlottnál tartott házkutatás során a nyomozó hatóság további, értékesítésre szánt, jelentős mennyiségű kábítószert foglalt le.

A Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat – a váddal egyezően – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, valamint járművezetés bódult állapotban vétségében mondta ki bűnösnek, és ezért hat év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, vádlott és védője enyhítés iránt fellebbezett. 

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárásban - az ügyészi fellebbezés fenntartásával - a vádlottal szemben hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt – jelezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában