Figyeljünk oda!

2023.11.13. 09:29

Több veszély is leselkedik ránk a háztartásunkban

A háztartások biztonsága áll a fókuszban a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság legújabb tesztjében. 

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: CameraCraft

A Katasztrófavédelem legújabb kérdőívében több témát is érintenek: veszélyesárú-szállítás, veszélyes anyagok, homlokzati hőszigetelés, vízügyi témák, kéményseprés, tűzgyújtás, beépített tűzjelzők.  

A téli időszakban  kiemelten fontos, hogy tisztában legyünk a fűtéssel kapcsolatos veszélyekre, valamint azokra a módokra, amelyekkel megelőzhető egy-egy tűzeset, köztük a kéménytüzek. Az ilyen esetek leggyakoribb oka, hogy nincs megfelelően kitisztítva a kémény emiatt a kémény belső falára lerakódott korom és kátrány meggyullad.  

2023-ban januárban Görcsönyben egy kis szerencsével sikerült megfékezni azt, hogy a kéményből a tűz átterjedjen a padlásra. A ház kéményében a lerakódott korom izzott.

A teszt elérhető a katasztrofavedelem.hu weboldalon, ahol több más tesztet is ki lehet tölteni, amellyel tesztelhetjük tudásunk, vagy éppen bővíthetjük azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában