Police medic

2023.12.14. 15:40

Kettős jubileumhoz ért a rendészeti sérültellátó képzés

Az országosan tíz éve, Pécsett 2018 decemberében indult Police Medic képzések keretében eddig 231 rendészeti sérültellátót és mellettük 77 instruktort képeztek ki eddig – számolt be a kettős jubileum alkalmából az egyetemen csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Takátsy Zoltán, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője.

Balikó Gergely

Fotó: Csortos Szabolcs

A rendőr alezredes felhívta a figyelmet arra, hogy a képzés a baranyai vármegyeszékhelyen teljes egészében az universitas egy újonnan átadott szárnyában történik. A képzésből – mutatott rá – a rendőrség személyi állománya profitál, mert nemcsak sérült társaikat, hanem civileket is el tudnak látni a mentők kiérkezésééig, ha rendőri intézkedés során ez szükségessé válik.

Közölte: változott a képzés finanszírozási rendszere, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) a korábbiaknál sokkal gördülékenyebb lebonyolítást tesz lehetővé.

Révész Ákos, a ROKK kiképzési és tanfolyamszervezési főosztályának vezetője arról beszélt, hogy a képzéseket a Belügyminisztérium támogatja. 

A Pécsett kiképzett instruktorok az ország bármely területén tarthatnak alapkiképzést a rendőri állománynak. A ROKK a képzésekre jelentkező állományt szervezi meg és továbbítja jelentkezéseiket.

Dr. Rendeki Szilárd, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ igazgatója a többi között arról beszélt, hogy rendőrök mellett a büntetés-végrehajtás, a katasztrófavédelem, továbbá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyes szervezeteinek képzését is intézményükben végzik. A képzések öt egymásra épülő modulban folynak – ismertette.

Az eseményen a sajtó munkatársai röviden betekinthettek a skill laborban aktuálisan folyó munkában, miközben Rendeki Szilárd beszámolt arról is, hogy képzéseket nagyon szigorúan veszik, és a bizonyítványokat csak azok kaphatják meg, akikért az orvoskar felelősséget vállal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában