Balesete volt a napokban

2023.12.12. 09:11

Letartóztatták a pécsi Maléter Pál úton bottal csapkodó sofőrt (videó)

Közúti veszélyeztetés és más bűntett alapos gyanúja miatt a minap a Pécsi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki egy bottal lesújtott egy mellette haladó Skoda motorháztetőjére, majd ráhúzta a kormányt az autóra. Mint kiderült a férfi a napokban baleset részese is volt, ráadásul eltiltás hatálya alatt.

Balikó Gergely

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: FOTOKITA

Hírportálunk november végén a bpiautosok.hu oldalra hivatkozva számolt be arról, hogy a piros lámpánál Volkswagen kisteherautó sofőrje az ablakon kihajolva egy bottal hadonászott egy Skoda felé, majd néhányszor rácsapott az autó elejére. Zöld jelzésnél továbbhajtott, de a kereszteződésben bevárta a Skodát és kétszer ráhúzta a kormányt.

A járásbíróság az alábbi részletes tájékoztatást adta az ügyben: a nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2023. november 22-én a reggeli órákban járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett egy kistehergépkocsit a külső forgalmi sávban Pécsett a Maléter Pál úton Siklós irányába.

Mellette, a belső forgalmi sávban haladó sértett férfi által vezetett személygépkocsi mellé érve a gyanúsított szóban megfenyegette a sértettet, majd elővett egy hosszú botot és azzal a lehúzott baloldali ablakon kinyúlva fenyegette a sértettet, majd irányába többször ütő mozdulatot tett. Amikor a forgalommal együtt elindultak, és a gyanúsított a sértett mellé ért, járművét a sértett irányába kormányozta úgy, hogy áttért a másik forgalmi sávba. A sértett az ütközést hirtelen fékezéssel és balra kormányzással tudta elkerülni. A gyanúsított a sértett testi épségét közvetlen veszélynek tette ki – közölte a bíróság.

Ismertetésük szerint a gyanúsítottat a Pécsi Rendőrkapitányság 2023. július 21-én jogerőre emelkedett határozatával eltiltotta a közúti járművezetéstől 12 hónapra, ennek hatálya alatt követte el a terhére rótt fenti bűncselekményt, valamint azt követően december 7-én is eltiltás hatálya alatt vezetett kisteherautó Pécsett, ahol a Petőfi Sándor és a József Attila utca kereszteződésében anyagi kárral járó közlekedési baleset részese volt.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, ellene jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban. Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását – indokolta a kényszerintézkedést a járásbíróság.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában