Tervezés

2024.01.13. 09:00

A megújulás útján a baranyai rendőrségi épületek

Több rendőrségi épület korszerűsítési terve készült el Baranyában az Európai Unió Kohéziós Alap, valamint a Miniszterelnökség, Közlekedési, Környezeti és Energiahatékonysági Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság támogatásával – számolt be pénteken a vármegyei rendőr-főkapitányság.

Bama.hu

Forrás: Police.hu

Tájékoztatásuk szerint a főkapitányság a Középületek energetikai fejlesztéseinek előkészítése című pályázati felhívás keretében több mint 16 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt keretében vállalt kötelezettségeit a rendőr-főkapitányság hiánytalanul teljesítette – rögzítették. Ennek eredményeként három helyszínén, összesen öt épületet érintő energetikai korszerűsítés kivitelezési tervdokumentációja készült el, amely magába foglalja az építészeti, villamos és gépészeti kiviteli tervdokumentációt, a tervezett állapotra vonatkozó energetikai számítások elkészítését, továbbá a beruházás árazott költségvetését – közölték a részletekről.

Összegzésük szerint ennek köszönhetően a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendelkezik olyan, a hazai és EU stratégiákkal összhangban lévő, az épületek energetikai fejlesztésére, korszerűsítésre vonatkozó tervekkel, energetikai számításokkal, amelyek birtokában később lehetőség nyílik az energetikai megtakarítást eredményező kivitelezés megvalósítására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában