Megkerült a család kedvence

2024.01.18. 10:10

Ezrek keresték: a 17 napja eltűnt Nala újra otthon van

Czeczon Enikő

Forrás: Pécsi Mentőkutyás Egyesület

Fotó: Katics Ákos

Január 8-án, amikor kint jártunk, hogy megörökítsük a havazást a Mecsekben, belefutottunk egy hölgybe, aki elmondta: azért van kint, mert Nalát keresi, egy december 31-én eltűnt cane corso kutyát. 

Az állat gazdái létrehoztak egy Facebook-csoportot is „Keressük Nalát!” címen. Rengetegen mozdultak meg, hogy ráleljenek az eltűnt, és minden bizonnyal rettegő kutyára. A csoportba szinte naponta kerültek ki térképek, ami arról tájékoztatta a keresőket, hogy aznap ki merre kereste az elveszett kutyát, valamint arról számoltak be a tagok, hogy merre plakátoltak, illetve tanácsokkal látták el a gazdikat. Talán csak az tartotta bennük a reményt, hogy néha-néha valaki látta Nalát a Mecsek különböző részein. 

Sokan keresték az ebet, az emberek önzetlenül csatlakoztak a kereséshez. Egy egész közösség mozdult meg, és a segítőkészség, valamint az összetartás a gazdák szívét is megérintette. 

A  gazdák a napokban számoltak be közösségi oldalukon arról, hogy a kutyát végül a Kantavári romoknál, egy üregben találták meg. Két úr lelt rá a kutyára. ők látták meg, és rögtön értesítették a gazdákat. 

A gazdik írásos beszámolója szerint Nala jól van, és az átélt kaland ellenére még így is megállt az előszobában a szokásos lábtörlésre, de természetesen ez alkalommal eltekintettek ettől. A kutya jókedvű, láthatóan élvezi a visszatért biztonságot és szeretetet. Ugyan szegény állat 10 kilogrammot fogyott, de apró adagokkal megkezdték a súlyának helyreállítását. 

A gazdik köszönik a két úrnak a segítséget, valamint szeretnék felhívni a figyelmet a megtalálók nemes hozzáállására, hiszen nem fogadták el a nyomravezető díjat, és ez az önzetlenség és a jó szándék tovább erősíti a hálájukat. A keresés során a Pécsi Mentőkutyás Egyesület munkáját is megismerték Nala gazdái, akik sok tanáccsal látták el őket, és elősegítették a keresését, így a nyomravezető díjat, azaz az 500 ezer forintot az egyesületnek ajánlották fel. 

Az egyesület Facebook-oldalán olvasható, hogy Fodor Ádám volt az, aki nagy lelkesedéssel és aktivitással vette ki a részét a 17 napja eltűnt Nala keresésében. Fodor Ádám drónnal, hőkamerás drónnal, autóval, kutyával, gyalog, hidegben és hóban próbált segíteni. 

Az elmúlt több mint két hétben a gazdik, családtagok, barátok, civil állatmentők, a végére pedig szinte egész Pécs kereste az eltűnt kutyát. De senki sem adta fel, a gazdik, valamint a kutya is kitartott, aminek meg lett az eredménye: Nala végre otthon van, és újra együtt van a család.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában