Mérgező gáz

2024.01.03. 14:03

Tűzoltók vonultak ki egy mohácsi lakáshoz szén-monoxid veszély miatt

Információink szerint Mohácson egy újvárosi társasházhoz vonultak ki a tűzoltók szerda délután, miután az egyik lakás szén-monoxid-érzékelő készüléke jelezni kezdett.

Czeczon Enikő

Forrás: Katasztrófavédelem.hu

A helyszínre a város hivatásos tűzoltói és a katasztrófavédelmi műveli szolgálat is kiérkezett, ahol kiolvasták a készüléket, amely magas koncentrációban mutatta ki a mérgező gázt a levegőben. 

A katasztrófavédelem kollégái értesítették a kéményseprőket, és megkérték a lakókat, hogy a kémény felülvizsgálatáig ne használják a cserépkályhát. 

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, Horváth Nikolett Csillát, amint válaszol megkeresésünkre, frissítjük cikkünket.

Frissítés:

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a mohácsi hivatásos tűzoltók nem tudtak mérni kiérkezéskor, így a helyszínre kiszállt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, akik elvégezték a mérést. A szén-monoxid jelző készülék valóban érzékelt mérgező gázt a levegőben, de csak kis mennyiségben. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Úgy tudjuk, hogy személyi sérülés nem történt az eset során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában